27
okt

Ventox CCU 6000 series de allernieuwste generatie cabinebewaking

De CCU 6000 series behoort tot de allernieuwste generatie cabinebewaking. Alle functies van de eerste generatie controller zijn terug te vinden in deze alleskunner, maar nu met meer! Om welke functies dit allemaal gaat, leest u hieronder:

BESTAANDE ÉN NIEUWE FUNCTIES IN ÉÉN APPARAAT

De CCU 6000 series heeft eenzelfde formfactor als zijn voorgangers. Ook bij deze serie wordt gebruik gemaakt van dezelfde bekabeling, waardoor de uitwisselbaarheid van de diverse generaties blijft zoals u dat van Ventox gewend bent. Alle Ventoxsystemen zijn voorzien van een enkele, universele, kabelaansluiting. Mocht u van een 3000 series willen upgraden naar een 6000 series, is dit mogelijk zonder een hele nieuwe kabelboom door de cabine heen te moeten trekken.

OVERZICHTELIJKE, INTUÏTIEVE BESTURING

De vier knoppen en het touchscreen maken de bediening van het controlepaneel een peulenschil. Het overzichtelijke display geeft alle informatie die benodigd is om een veilig werkklimaat in de cabine te garanderen en behouden en alarmeert tijdig bij gevaar. Met de intuïtieve besturing kunt u alle tabbladen inzien, welke u snel en eenvoudig inzicht geven in bijvoorbeeld de filterregistratie en geursensoren.

EXTERNE AUX AANSLUITING

Met de 12-polige auxiliary aansluiting kunt u in modulevorm functies toevoegen of vervangen. Onder de mogelijkheden vallen externe binnen/buitensensoren, een datalogger, een externe groene lamp, een recirculatie unit of een sensor afhankelijke 1/0 output.

4 GEURSENSOREN (OPT.)

De CCU 6000 series biedt de mogelijkheid om tot vier verschillende geursensoren aan te sluiten op het systeem. Hierdoor kunt u specifieke sensoren installeren indien u in zware vervuiling werkt. Bij saneringen met dampen en/of gassen is het verplicht om een geursensor toe te passen. Voor elk type vervuiling hebben we een andere sensor. De sensoren kunnen zowel binnen als buiten de cabine op de gewenste plaats gemonteerd worden, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is sensoren op de kop van de giek te installeren.

FILTERREGISTRATIE

Het controlesysteem is standaard voorzien van filterregistratie. Filters kunnen nu gemakkelijk via het touchscreen geregistreerd worden. Hier worden het serienummer, het type filter, de draaiuren en de installatiedatum in opgeslagen. Aan de hand van de looptijd, van een filter, geeft de 6000 series een melding dat het filter vervangen dient te worden. Dit geeft u de mogelijkheid om tijdig nieuwe filters in huis te halen. Met de optionele 4G-module kunt u deze gegevens ook eenvoudig vanaf uw computer opvragen.

FLOWMETING

De series 6000 controlesystemen beschikken standaard over flowmeting. Bij een te hoge flow zal het alarm inschakelen en luidt het advies de cabine na te laten kijken op lekdichtheid.

4G DATAMODEM

Met een ingebouwd 4G datamodem wordt de status van het controlesysteem constant gesynchroniseerd met het Machine Control Panel (MCP). Hiermee kunt u op afstand het werkklimaat van uw personeel monitoren en configureren. Met een data-abonnement van enkele euro’s per maand kunt u uw vloot wereldwijd beheren via het online Machine Controlepaneel.

GPS

De 6000 series is tevens voorzien van GPS, zodat u de locaties van uw vloot gemakkelijk in kunt zien.

ALTIJD UP-TO-DATE

De CCU 6000 kan veelal op afstand up-to-date gehouden worden. Dat wil zeggen dat wij mogelijke storingen, updates of aanpassingen veelal op afstand voor u op kunnen lossen. Op die manier hoeft u niet langer uw CCU naar ons op te sturen en kunt u snel uw werkzaamheden voort zetten.