Kimslede 10, 8447 GS Heerenveen
Maandag - vrijdag: 08:00-17:00
0516-422589

Automatische smeersystemen

Kruizinga Service > Algemeen > Automatische smeersystemen

Waarom smeren?

Onderdelen van machines of voertuigen zoals lagers, bussen en pennen zijn veelal voorzien van smeerpunten. Om de slijtage te minimaliseren en de machine of het voertuig zo efficiënt mogelijk te laten werken is het belangrijk dat deze smeerpunten dan ook goed worden gesmeerd. Handmatig smeren is bij intensief gebruik te tijdrovend en vaak onvoldoende. Automatische smeersystemen kunnen er voor zorgen dat het smeren op een gedoseerde en frequente basis plaatsvindt.  Tijd kost geld, dus ook voor een machine (in welke vorm dan ook) geldt dat die alleen optimaal werkt als er goede smering plaatsvindt.

Smeersystemen

Afhankelijk van uw situatie zijn er verschillende type smeersystemen beschikbaar voor uw voertuig of machine. Dit kunnen éénleiding, multileiding en progressieve smeersystemen zijn. Kruizinga Service geeft u het beste advies voor het kiezen van de juiste oplossing.

Leverancier

Kruizinga Service is onafhankelijk leverancier van diverse automatische smeersystemen van onder andere Groeneveld-Beka, SKF, Lincoln en ILC. Naast automatische smeersystemen bieden wij ook centralisatieoplossingen voor het gelijktijdig handmatig smeren van installaties met meer dan één smeerpunt.

De voordelen van automatische smeeroplossingen:

  • Verlagen verbruik van oliën en vetten (tot wel 50%)
  • Verlengen van levensduur van lagers, pennen en bussen
  • Optimale inzetbaarheid en productiviteit van voertuigen en machines
  • Verlagen onderhoud- en reparatiekosten
  • Hogere restwaarde van het voertuig of de machine

Singleline automatische smeersystemen voor transport en industriële toepassingen

Bij een enkelleidingsysteem is er één hoofdleiding die de pomp met de olie- of vetdoseurs verbindt.

Voor toepassingen met meerdere smeerpunten die met olie of NLGI-0 smeervet gesmeerd worden is singleline het geschikte systeem. Singleline systemen zijn ook in een compacte versies beschikbaar.

Progressieve automatische smeersystemen voor universele toepassingen

Progressieve smeersystemen bedienen verschillende smeerpunten met progressieve vetverdelers, deze verdelen het vet om de beurt naar de aangesloten smeerpunten.

Progressieve smeersystemen zijn geschikt voor toepassingen die worden gesmeerd met olie of NLGI-0 t/m 3 smeervetten.

Dual line automatische smeersystemen voor de zwaarste toepassingen

Een dual line smeersysteem beschikt over twee hoofdleidingen die afwisselend worden gebruikt om de vetdoseurs te bedienen.

Dual line automatische smeersystemen worden gebruikt voor de zwaarste toepassingen. Hierbij valt te denken aan grondverzet, mijnbouw en industriële toepassingen.

Op zoek naar de beste partner op het gebied van automatische smeersystemen?